Ondersteuning voor IPDS  D1x

IPDS (Intelligent Print Data Stream) is een paginabeschrijvingstaal (PDL) die is ontwikkeld door IBM ten behoeve van hun Advanced Function Printing (AFP)-omgeving. Deze gegevensstroom maakt communicatie mogelijk tussen de printer en de printerdriver van de host, hetgeen moet leiden tot een samenwerkend afdrukbeheersysteem. De gegevensstroom bevat vervolgens alle informatie die nodig is om de functies van de printer te identificeren, controleren en besturen.

Opmerking: De productiviteitspakketlicentie moet zijn ingeschakeld om IPDS-opdrachten te kunnen afdrukken.

Aanwezigheid van de IPDS-licentie controleren

Controleer of de IPDS-licentie op het systeem is geïnstalleerd en ingeschakeld. U moet deze licentie hebben om IPDS-opdrachten te kunnen afdrukken en om IPDS met behulp van de grafische gebruikersinterface in te stellen. Volg hiervoor de stappen uit de procedure Geïnstalleerde opties bekijken via Licentiebeheer, zoals wordt beschreven in het onderdeel Instellen - vereiste stappen in de IPDS Handleiding voor de gebruiker.

IPDS-wachtrijen instellen

Als u een IPDS-wachtrij wilt toevoegen en IPDS-opdrachten wilt beheren, raadpleegt u de gebruikershandleiding van IPDS.