Optie Opdrachten vrijgeven/Opdrachten niet vrijgeven gebruikenD1n

Alleen bij systemen zonder de productiviteitspakketlicentie stelt de optie Opdrachten vrijgeven/Opdrachten niet vrijgeven operateurs en systeembeheerders in staat opdrachten in de wachtrij Actieve opdrachten te zetten. De opdrachten worden weergegeven met de status Wachtend. Als u naar de wachtrij verzonden opdrachten wilt vasthouden, selecteert u [Opdrachten niet vrijgeven] in het menu Systeem. Alle vastgehouden opdrachten kunnen tegelijk worden vrijgegeven, of elke vastgehouden opdracht kan afzonderlijk worden vrijgegeven. Als u de hele groep wilt vrijgeven, selecteert u [Opdrachten vrijgeven] in het menu Systeem. Als u afzonderlijke opdrachten wilt vrijgeven, selecteert u de wachtende opdracht met de muis in de wachtrij Actieve opdrachten, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u vervolgens [Vrijgeven] in het popup-menu.

Deze functie wordt als volgt gebruikt:

1. Meld u bij het systeem aan door [Aanmelden…] in het menu Aanmelden te selecteren.
  2. Selecteer Operateur (of Systeembeheerder) als gebruiker in de vervolgkeuzelijst Gebruiker.
  3. Voer de toegangscode van de operateur (of de systeembeheerder) in en klik op <OK>.
  4. Selecteer [Opdrachten niet vrijgeven] in het menu Systeem.
  5. Selecteer [Afmelden] in het menu Aanmelden.
  6. Wanneer nodig weer aanmelden bij het systeem als Operateur (of Systeembeheerder).
  7. Als u alle vastgehouden opdrachten in de wachtrij Actieve opdrachten tegelijk wilt vrijgeven, selecteert u [Opdrachten vrijgeven] in het menu Systeem.
  8. Als u afzonderlijke opdrachten in de wachtrij Actieve opdrachten wilt vrijgeven, gebruikt u de systeemmuis om de wachtende opdracht in de actieve wachtrij te selecteren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u [Vrijgeven] in het popup-menu.
  9. Selecteer [Afmelden] in het menu Aanmelden.