Aanmelden met Microsoft ADS-gebruikersnamen  D1a

De toepassing ADS (ook wel Active Directory genoemd) biedt systeembeheerders de mogelijkheid om het systeem aan een Windows 2000-domein toe te voegen, zodat gebruikers zich kunnen aanmelden bij de printer met behulp van hun Microsoft ADS-gebruikersnaam.

Het systeem aan het domein toevoegen

1. Meld u bij het systeem aan door [Aanmelden…] in het menu Aanmelden te selecteren.
  2. Selecteer Systeembeheerder als gebruiker in de vervolgkeuzelijst Gebruiker.
  3. Voer de toegangscode van de systeembeheerder (bijvoorbeeld administ) in en klik op <OK>.
  4. Selecteer [Netwerkconfiguratie] in het menu Instelling.
  5. Het tabblad DNS selecteren en controleren of het selectievakje DNS inschakelen is aangevinkt en dat in de lijst met DNS-servers de IP-adressen van maximaal drie DNS-servers zijn ingevuld, waarnaar wordt gezocht bij het omzetten van hostnamen naar IP-adressen. Indien nodig de procedure voor het instellen van TCP/IP raadplegen in het onderdeel Instellen - vereiste stappen in deze handleiding.
  6. Selecteer het tabblad ADS en klik op de toets Koppelen….
  7. Voer de volledige domeinnaam van het ADS-domein in het betreffende vak in. Of voer de ADS-sitenaam in en klik op de toets Koppelen... Het systeem wordt nu aan het ADS-domein gekoppeld. Hierbij dient te worden opgemerkt dat deze toets niet beschikbaar is als DNS niet is ingeschakeld.
  8. Als u de toewijzing van ADS-groepen wilt bekijken en wijzigen voor de drie groepen gebruikersaccounts (beheerder, operateur, gebruiker) die zich op de printer mogen aanmelden, selecteert u [Gebruikers & groepen] in het menu Instelling van het systeem.
  9. Het tabblad ADS Groepen selecteren.
  10. Maak de benodigde aanpassingen en klik op <OK> of <Toepassen> om uw instellingen op te slaan. Klik op <Annuleren> om het venster te verlaten zonder de wijzigingen op te slaan.

Aanmelden bij het systeem met ADS-gebruikersnamen

In het menu Aanmelden, ADS selecteren als verificatiemethode en u aanmelden bij het systeem met uw ADS-gebruikersnaam en -toegangscode. Zoals hierboven werd vermeld dient u om deze toepassing te laten functioneren ervoor te zorgen dat de ADS-groepen zijn toegewezen aan de drie groepen gebruikersaccounts (beheerder, operateur, gebruiker) die zich mogen aanmelden bij de printer.