Een externe controller voor een ander apparaat instellen  D1Q

Een externe controller voor een ander apparaat is een fysiek apparaat dat op het systeem is aangesloten via een 15-pin kabel en printkaart (ander interface-apparaat) waarmee het afdrukken en/of kopiëren door een extern apparaat kan worden gestuurd. Het Xerox Welcome Centre installeert het optionele andere interface-apparaat in het systeem. De klant moet doorgaans zorgen voor de externe controller. Na het aansluiten van de externe controller op het andere interface-apparaat, wordt de software-instelling van het extern gestuurde afdrukken en/of kopiëren als volgt gedaan door het Xerox Welcome Centre of de systeembeheerder.

1. Aanmelden op het systeem als systeembeheerder.
  2. Selecteer [FDI] in het menu Instelling.
  3. Te beginnen met het dialoogvenster Apparaat selecteren, selecteert u [Ingeschakeld voor de Instelling externe controller].
  4. In de weergegeven lijst uw type externe controller selecteren. Als u niet weet welk type externe controller zal worden gebruikt, selecteert u [Betaal-per-pagina-apparaat].
  5. Klik op <Volgende>.
  6. In het dialoogvenster Services blokkeren selecteren welke services u door het externe apparaat wilt laten besturen.
  7. Klik op <Volgende>.
  8. In het dialoogvenster Opdrachtinstellingen selecteren welke toepassing u wilt laten aangeven door de Premium Pin. Met de selectie Premium Pin kunt u aangeven wanneer een speciale toepassing wordt gebruikt voor tellerregistratiedoeleinden.
  9. Klik op <Volgende>.
  10. Selecteer [Ingeschakeld] of [Uitgeschakeld] in het dialoogvenster Opdrachttimer om Opdrachttimer annuleren te gebruiken. Deze timer geeft aan hoeveel tijd een gebruiker heeft om geld of een andere vorm van krediet te verkrijgen voordat het systeem de opdracht automatisch verwijdert.
  11. Klik op <Volgende>.
  12. In het dialoogvenster Speciale pagina's alle pagina's selecteren die u wilt uitsluiten van de registratietelling voor klanten.
  13. Klik op <Volgende>.
  14. In het dialoogvenster Instellingen gebruiksteller alle voorzieningen selecteren die u dubbel wilt tellen (twee invoer- of uitvoerpulsen leveren) voor de tellerregistratie. Standaard worden alle toepassingen één keer geteld.
  15. Opmerking: Wanneer u een dubbeltelling gebruikt en er een apparaat is aangesloten dat een berekening moet maken van het resterende krediet, zoals een magnetische-kaartlezer of een muntautomaat, kan het nodig zijn de breedte van de invoer- of uitvoerpuls in te stellen op een langere tijd om een nauwkeurige tellerregistratie te verkrijgen. De maximumtijd is 100 milliseconden. Wanneer deze tijd is ingesteld, kunnen de systeemprestaties hierdoor worden beïnvloed, afhankelijk van de andere instellingen en het papierformaat dat wordt gebruikt.

16. Klik op <Voltooien>.
  17. Reageer op het informatiebericht door het bericht te lezen, alle eventuele aanbevolen extra acties te ondernemen en vervolgens op <OK> te klikken.

Een externe controller voor een ander apparaat verwijderen

1. Aanmelden op het systeem als systeembeheerder.
  2. Selecteer [FDI] in het menu Instelling.
  3. Te beginnen met het dialoogvenster Apparaat selecteren, selecteert u [Uitgeschakeld] voor de Instelling externe controller.
  4. Herhaaldelijk op Volgende klikken om door alle schermen te gaan.
  5. Bij het laatste scherm verandert de knop Volgende in Voltooien.
  6. Klik op <Voltooien>.
  7. Schakel het systeem uit en verwijder het externe apparaat.