Een gegevensoverschrijving (schijfoverschrijving) uitvoeren  D1L

Met deze procedure kunnen systeembeheerders vertrouwelijke gegevens van alle harde schijven wissen (bijvoorbeeld de systeemschijf en beeldschijven). Het wisalgoritme en de wispatronen voldoen aan de overschrijvingsvereisten van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Opmerking: Deze toepassing werkt alleen als de schijfoverschrijvingssoftware aanwezig is en u hiervoor een licentie heeft. De schijfoverschrijvingssoftware staat op een cd die deel uitmaakt van de schijfoverschrijvingsset. De software moet geïnstalleerd zijn voordat u de licentie inschakelt. Als u wilt controleren of deze licentie aanwezig en ingeschakeld is op het systeem, raadpleegt u de procedure Geïnstalleerde opties controleren met Licentiebeheer in het gedeelte 'Instellen - de vereiste stappen' van deze handleiding.

De volgende stappen uitvoeren om de gegevens op uw harde schijf te overschrijven.

1. Aanmelden op het systeem als systeembeheerder.
  2. Selecteer [Gegevens overschrijven] in het menu Systeem.
  3. Desgevraagd kijken welke standaarditems worden overschreven, en alle eventuele extra items selecteren die u wilt overschrijven.
  4. Selecteer andere gewenste opties, zoals [Snelle mode gebruiken].
  5. Opmerking: Snelle mode is een eenmalige schoonmaakoperatie van de schijf voor klanten die de schijf willen wissen maar geen behoefte hebben aan de extra beveiliging die wordt geëist door het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

6. Klik op <OK> om door te gaan. Als u het venster wilt afsluiten zonder door te gaan, klikt u op <Annuleren>.
  7. Er wordt een informatievenster weergegeven. Let goed op de informatie die wordt gegeven en klik op <OK> om door te gaan. Als u het venster wilt afsluiten zonder door te gaan, klikt u op <Annuleren>.
  8. De DocuSP-gebruikersinterface en het Solaris-besturingssysteem worden uitgeschakeld.
  9. Het systeem start opnieuw op in de mode voor één gebruiker en vraagt om de root-toegangscode (UNIX-superuser). Voer de root-toegangscode in (die u van het Xerox Welcome Centre kunt krijgen) en druk op <Enter>.
  10. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven, waarin u wordt gevraagd of zeker weet dat u het gegevensoverschrijvingsproces wilt starten. Typ J of Ja en druk op <Enter>. Als u N of Nee typt, wordt het proces afgesloten.
  11. Het schijfoverschrijvingsproces start.
  12. Indien het proces om welke reden dan ook moet worden gestopt, drukt u op de toetsen <CTRL> en <C>. Het systeem ruimt op en start opnieuw op met DocuSP.
  13. Wanneer het schijfoverschrijvingsproces met succes is voltooid, start het systeem opnieuw op.

Opmerking: Het schijfoverschrijvingsproces houdt een gedetailleerd logboek bij van het gehele proces, inclusief de start- en stoptijd voor elke partitie, de naam en de grenzen van de partitie, de uitgebreide berichten en foutberichten. Het logbestand is cumulatief en telkens wanneer het proces wordt uitgevoerd, worden gegevens aan het bestaande logboek toegevoegd. Het bestand wordt bijgehouden in /var/spool/XRXnps/log/dataOverwrite.log. Van het logbestand dient regelmatig een backup te worden gemaakt en het bestand dient regelmatig van het systeem te worden verwijderd.