Wachtrijbeheer gebruiken  B1i

Als de productiviteitspakketlicentie op uw systeem is geïnstalleerd en ingeschakeld, zijn er meerdere wachtrijen beschikbaar voor het vasthouden en afdrukken van opdrachten. Gebruik Wachtrijbeheer om meerdere interne printerwachtrijen aan te maken die kunnen worden gebruikt om de documentstroom of -verwerking op verschillende manieren te laten verlopen. Als de productiviteitspakketlicentie niet is ingeschakeld, maakt het systeem standaard een enkele wachtrij, die kan worden geopend door [Standaardinstellingen] in het menu Printer te selecteren.

Opmerking: Zoals in Wachtrijserver configureren onder het kopje NetWare (NDS & Bindery) wordt beschreven, kunnen deze interne wachtrijen door de gebruiker worden geselecteerd voor het ontvangen van opdrachten van specifieke NetWare-serverwachtrijen.

Voor volledige informatie over het gebruik van Wachtrijbeheer, raadpleegt u de online help van DocuSP.

Een nieuwe wachtrij toevoegen (als de productiviteitspakketlicentie is geïnstalleerd en ingeschakeld)

1. Open Wachtrijbeheer door [Wachtrij] in de weergegeven lijst met beheerprogramma's te selecteren.
  2. De pijl omlaag bij Wachtrij selecteren bovenin het venster Wachtrijbeheer.
  3. Selecteer [Nieuw...] in het weergegeven menu.
  4. Wanneer het dialoogvenster Nieuwe wachtrij verschijnt, voert u een naam van maximaal 25 tekens in het veld Wachtrijnaam in. De naam kan bestaan uit letters, cijfers en liggende streepjes.
  5. Een getal selecteren tussen 1 en 65500 voor het aantal opdrachtsets dat wordt afgedrukt voor alle opdrachten die naar deze wachtrij worden verzonden, tenzij de opdracht zelf een andere specificatie bevat.
  6. Een prioriteit instellen tussen 1 (hoogste prioriteit) en 100 (laagste prioriteit) voor de wachtrij.
  7. De opdrachtinvoermode en -indeling selecteren om aan te geven op welke manier opdrachten naar de wachtrij worden verzonden.
  8. Selecteer een bestemming: [Afdrukken] om het document af te drukken of [Opslaan] om het document op te slaan op de lokatie die hiervoor is toegewezen.
  9. Eventuele andere gewenste instellingen opgeven op de tabbladen Papier, Aflevering, Afdrukkwaliteit, Beeld bewerken en PDL-instellingen.
  10. Selecteer [Wachtrij toevoegen] om het toevoegen van de nieuwe wachtrij te voltooien.
  11. Selecteer <Sluiten> om het dialoogvenster Nieuwe wachtrij af te sluiten.
  12. In de lijst met wachtrijen klikt u met de rechtermuisknop op de nieuwe wachtrij en kiest u [Opdrachten accepteren] om de wachtrij in te schakelen.

Wachtrij-eigenschappen bekijken of wijzigen

Als de productiviteitspakketlicentie op uw systeem is geïnstalleerd en ingeschakeld, volgt u deze stappen:

1. Wachtrij openen.
  2. Een wachtrij selecteren en dubbelklikken met de muis om een venster met wachtrij-eigenschappen te openen.
  3. Pas de wachtrijeigenschappen naar wens aan en klik op <OK> om de wijzigingen door te voeren.

Als de productiviteitspakketlicentie niet op uw systeem is geïnstalleerd en ingeschakeld, volgt u deze stappen:

1. Selecteer [Printer: Standaardinstellingen].
  2. Pas de wachtrijeigenschappen naar wens aan en klik op <OK> om de wijzigingen door te voeren.

Opmerking met betrekking tot de instelling Onderdrukken (als de productiviteitspakketlicentie is geïnstalleerd en ingeschakeld)

Veel opties in de dialoogvensters van Wachtrijbeheer hebben een onderdrukkingsinstelling. Selecteer alleen [Onderdrukken] als u wilt dat de wachtrij-instellingen voorrang krijgen boven eventuele eigenschappen die voor individuele opdrachten zijn geprogrammeerd.

Mappen/wachtrijen vergrendelen/ontgrendelen (als de productiviteitspakketlicentie is geïnstalleerd en ingeschakeld)

De systeembeheerder kan een wachtrij vergrendelen en ontgrendelen. De eigenschappen kunnen in een vergrendelde wachtrij niet worden gewijzigd.

1. Open Wachtrijbeheer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een wachtrij.
  3. Selecteer [Vergrendelen] of [Ontgrendelen].

Hot Folders

Hot Folders is een wachtrijtoepassing die beschikbaar is op systemen waarop de productiviteitspakketlicentie wel of niet is geïnstalleerd en ingeschakeld. Hot Folders is een snelle en eenvoudige manier om opdrachten naar een Nuvera-systeem te verzenden. Wanneer Hot Folders is ingeschakeld, maakt het systeem een gedeelde map op DocuSP, die de gebruiker van de pc kan openen. Gebruikers kunnen meerdere afdrukklare bestanden vanaf het bureaublad naar een Hot Folder slepen en ze er neerzetten, zodat ze kunnen worden afgedrukt.

Een Hot Folder inschakelen:

1. Bij systemen waarop de productiviteitspakketlicentie is ingeschakeld, opent u Wachtrijbeheer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een wachtrij en selecteer [Hot Folder: Hot Folder inschakelen].
  3. Bij systemen waarop de productiviteitspakketlicentie niet is ingeschakeld, selecteert u [Systeem: Hot Folder inschakelen]

De DocuSP voert op een eenvoudige wijze alle benodigde netwerkinstellingen in met gebruik van SAMBA (SMB), en exporteert de Hot Folder vervolgens naar het netwerk. Op deze manier wordt de Hot Folder zichtbaar voor alle gebruikers.

Een Hot Folder uitschakelen:

1. Bij systemen waarop de productiviteitspakketlicentie is ingeschakeld, opent u Wachtrijbeheer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een wachtrij en selecteer [Hot Folder: Hot Folder uitschakelen].
  3. Bij systemen waarop de productiviteitspakketlicentie niet is ingeschakeld, selecteert u [Systeem: Hot Folder uitschakelen]

Via Hot Folder Observer worden de Hot Folders op nieuwe opdrachten gecontroleerd: PDL-bestanden of XPIF-kaarten. De volgende PDL-bestanden worden ondersteund: PDF, PS, PCL, TIFF, VIPP en VIPP-projecten.

Als de verzending van de opdracht naar de wachtrij goed is verlopen, verwijdert Hot Folder Observer de opdracht uit de Hot Folder. Als een opdracht niet door Hot Folder Observer naar de wachtrij kan worden verzonden, wordt de mislukte opdracht naar de map ERROR verplaatst. Dit is een submap van de Hot Folder.

De poltijd kan in Hot Folder Observer worden ingesteld op 5 tot 10.000 seconden.

1. Selecteer [Instelling: Voorkeursinstellingen systeem: Opdrachtverwerking: Hot Folder]. De DocuSP moet opnieuw worden opgestart om de gewijzigde poltijden van kracht te laten worden.

Hot Folders worden in de map: /var/spool/XRXnps/hotfolders opgeslagen.

Hot Folders worden ondersteund door de Backup/Herstel-functie.

Hot Folders op een pc aansluiten:

Hot Folders kunnen volgens twee procedures op een pc worden aangesloten.

Procedure 1

1. Ga naar Start en kies Uitvoeren.
  2. Typ twee backslashtekens en de hostnaam. (Bijvoorbeeld: \\chevelle)
  3. Dubbelklik in de lijst met zichtbare Hot Folders op een Hot Folder om deze aan te sluiten.

Procedure 2

1. Open een venster in de Verkenner.
  2. Selecteer [Beeld: Werkbalken: Adresbalk].
  3. Typ twee backslashtekens, de hostnaam, een backslashteken en de naam van de wachtrij/Hot Folder.
    (Bijvoorbeeld: \\chevelle\HotFolderq)
  4. Druk op <Enter>.