NetWare (NDS en Bindery)  B1f

De NetWare-server instellen

NDS - Een printerserverobject, printerwachtrijobject en printerobject instellen in de toepasselijke context (NDS-structuur) met behulp van NetWare Administrator, NetAdmin of PCONSOLE. De documentatie van Novell (www.novell.com) raadplegen om deze taak te voltooien. Voor eventuele latere instelling van de printer dient u de volgende items nauwkeurig te noteren (d.w.z. letten op hoofdletters, kleine letters, punten, etc.) wanneer u de objecten op de server instelt: NDS-structuur, NDS-contextnaam, printerservernaam, prrinterservertoegangscode. Hierbij dient te worden opgemerkt dat indien de printer documenten in wachtrijen plaatst op meerdere bestandsservers, de printerservernaam en -toegangscode op alle bestandsservers hetzelfde dient te zijn.

Bindery - Een printerserver, wachtrij en printerconfiguratie instellen op de primaire (bestands)server met behulp van PCONSOLE. De documentatie van Novell (www.novell.com) raadplegen om deze taak te voltooien. Voor eventuele latere instelling van de printer dient u de volgende items nauwkeurig te noteren (d.w.z. letten op hoofdletters, kleine letters, punten, etc.) wanneer u de objecten op de server instelt: de (primaire) bestandsservernaam, printerservernaam, printerservertoegangscode en de toegekende wachtrijnaam. Hierbij dient te worden opgemerkt dat indien de printer documenten in wachtrijen plaatst op meerdere bestandsservers, de printerservernaam en -toegangscode op alle bestandsservers hetzelfde dient te zijn.

Aanmelden bij de printer

1. Selecteer [Aanmelden...] in het menu Aanmelden.
  2. Selecteer Systeembeheerder als gebruiker in de vervolgkeuzelijst Gebruiker.
  3. De toegangscode van de systeembeheerder invoeren (bijvoorbeeld administ). Indien nodig contact opnemen met de Xerox-servicetechnicus die het apparaat heeft geïnstalleerd voor de eerste aanmeldtoegangscode.
  4. Selecteer < OK>.

Het frametype en Novell netwerknummer instellen

1. Selecteer [Gateways] in het menu Instelling.
  2. Selecteer het tabblad NetWare. Opmerking: Als het tabblad NetWare niet actief is, selecteert u [Toepassingslicenties…] in het menu Instelling en controleert u of de Novell NetWare Gateway-licentie aanwezig en ingeschakeld is. Als de licentie niet aanwezig is, neemt u contact op met het Xerox Welcome Centre.
  3. Op het tabblad NetWare worden de NetWare-routes en de ondersteunde frametypes vermeld. Auto-configuratie is de standaardinstelling voor detectie. Handmatige configuratie kan worden geselecteerd door te klikken op de toets Instellingen…. Controleren of het weergegeven frametype en Novell netwerknummer overeenkomt met uw netwerkinstellingen.
  4. Als u de weergegeven informatie wilt wijzigen, klikt u op de toets Instellingen…, selecteert u [Handmatige configuratie] en klikt u op <OK>. Wanneer de waarschuwing verschijnt, klikt u op <OK>.
  5. De regel selecteren met de instelling die u wilt wijzigen en met de rechtermuisknop klikken.
  6. Selecteer [Eigenschappen…], [Toevoegen…] of [Verwijderen…] in het weergegeven dialoogvenster, zodat u uw wijzigingen kunt aanbrengen.
  7. Klik na het maken van de wijzigingen in het dialoogvenster op <OK> en geef aan of de wijzigingen nu meteen of na de volgende herstart moeten worden doorgevoerd.

Toegang tot wachtrijserver om communicatie tussen printer en server te configureren

1. Selecteer [Gateways] in het menu Instelling.
  2. Het tabblad Wachtrijserver selecteren.
  3. Kijk in de linkerbovenhoek van het venster Wachtrijserver welke mode er wordt weergegeven.
  4. In het venster Wachtrijserver staan twee tabellen voor het configureren van de verbinding van de printer met de NetWare-server. De bovenste tabel wordt gebruikt voor het configureren van NDS-verbindingen, terwijl de onderste tabel wordt gebruikt voor het configureren van Bindery-verbindingen.

De wachtrijserver configureren voor uw mode

Voor de instellingsstappen die voor uw systeem gelden, op een van onderstaande koppelingen klikken.

De wachtrijserver configureren op systemen met één wachtrij

De wachtrijserver configureren op systemen met meerdere wachtrijen