IPP  B1d

Dankzij IPP kunt u vrijwel overal afdrukken waar u toegang heeft tot Internet of Intranet. Behalve opdrachten naar de printer verzenden kan een werkstationgebruiker die de beschikking heeft over de Internet-afdrukservice (standaard in Windows 2000) en die de juiste printerdriver heeft geïnstalleerd, de volgende functies uitvoeren:

• Een overzicht krijgen van de mogelijkheden van een bepaalde printer.
  • Informatie krijgen over de status van een printer of een afdrukopdracht.
  • Een eerder verzonden afdrukopdracht annuleren.
  • Streaming ondersteunen wanneer de invoerwaarde van de betreffende wachtrij wordt ingesteld op Stream. Het afdrukken van een opdracht kan al worden begonnen voordat alle gegevens van het document door de printer zijn ontvangen.
  • Voer de volgende stappen uit om IPP op de printer in te schakelen:

1. Selecteer [Aanmelden...] in het menu Aanmelden.
    2. Selecteer Systeembeheerder als gebruiker in de vervolgkeuzelijst Gebruiker.
    3. De toegangscode van de systeembeheerder invoeren (bijvoorbeeld administ). Indien nodig contact opnemen met de Xerox-servicetechnicus die het apparaat heeft geïnstalleerd voor de eerste aanmeldtoegangscode.
    4. Selecteer < OK>.
    5. Selecteer [Gateways] in het menu Instelling.
    6. Het tabblad IPP selecteren.
    7. Controleer of er een vinkje staat in het selectievakje IPP inschakelen. Als de IPP-licentie niet in Licentiebeheer is ingeschakeld, is het vakje IPP inschakelen ook uitgeschakeld. Plaats zo nodig een vinkje in het selectievakje IPP inschakelen. Het selectievakje wordt nu door het systeem in Licentiebeheer bijgewerkt en ingeschakeld.
    8. Onder het kopje Externe autorisatie kunt u aangeven of Internet- of Intranetgebruikers hun afdrukopdrachten mogen annuleren of verwijderen. Als u deze mogelijkheden wilt inschakelen, plaatst u met de muis een vinkje in het selectievakje [Opdracht annuleren toestaan] of [Opdracht verwijderen toestaan]. Als u deze mogelijkheden wilt uitschakelen, zorgt u ervoor dat de selectievakjes niet zijn aangevinkt.
    9. Op de toets Algemene instellingen... klikken om algemene informatie te bewerken die door deze printer kan worden weergegeven.
    10. Klik op <Toepassen> of <OK> om uw instellingen op te slaan. Als u op <Toepassen> heeft geklikt, klikt u op nu op <Annuleren> om het venster te sluiten.
    11. Als u zich af wilt melden, selecteert u [Afmelden] in het menu Aanmelden.