TCP/IP (LPD inschakelen voor afdrukken via LPR)  B1b

Opmerking: Deze procedure behoort te zijn uitgevoerd als onderdeel van de Vereiste instellingsstappen die in deze handleiding worden beschreven. De procedure wordt hier herhaald voor het geval dat de Line Printer Daemon is uitgeschakeld en opnieuw dient te worden ingeschakeld, zoals hieronder wordt beschreven.

1. Selecteer [Aanmelden...] in het menu Aanmelden.
  2. Selecteer Systeembeheerder als gebruiker in de vervolgkeuzelijst Gebruiker.
  3. De toegangscode van de systeembeheerder invoeren (bijvoorbeeld administ). Indien nodig contact opnemen met de Xerox-servicetechnicus die het apparaat heeft geïnstalleerd voor de eerste aanmeldtoegangscode.
  4. Selecteer < OK>.
  5. Selecteer [Gateways] in het menu Instelling.
  6. Het tabblad LPD selecteren.
  7. Het keuzerondje Ingeschakeld voor Line Printer Daemon (LPD) activeren, indien dit vakje niet reeds standaard is ingeschakeld.
  8. Het keuzerondje Ingeschakeld voor LPD-standaardwachtrij selecteren. Door de toepassing LPD-standaardwachtrij in te schakelen, worden opdrachten door de standaardwachtrij van het systeem verwerkt als er een niet-bestaande wachtrij is opgegeven.
  9. Opmerking: Bij systemen waarop de productiviteitspakketlicentie is ingeschakeld en waarop meerdere interne printerwachtrijen met Wachtrijbeheer zijn ingesteld, kunnen client-LPR-poorten worden geconfigureerd om opdrachten naar een wachtrij van uw keuze te verzenden als de toepassing LPD-standaardwachtrij is uitgeschakeld.

10. De standaardwaarde van 515 voor de LPD-poort handhaven. (Opmerking: LPD luistert op poort 515 naar inkomende TCP-verbindingen van clients.)
  11. Klik op <Toepassen> of <OK> om uw instellingen op te slaan. Als u op <Toepassen> heeft geklikt, klikt u op nu op <Annuleren> om het venster te sluiten.
  12. Als u zich af wilt melden, selecteert u [Afmelden] in het menu Aanmelden.